![]() |
|
Бюджетный автозвук и песочница. Раздел для новичков и тех, кто хочет пострроить простенькую аудиосистему с минимальными затратами. |
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
#142 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
|
![]()
Блау, видертий з якогось колгоспного буржуйського трахтора
![]() ![]() До речі, зроблений в португалії - мафон, не трахтор. І комплектація на рівні 300-400 доларових голів. Звучить досить добре, як на бюджет. І що цікаво - дизайн ІМХО кращий, ніж у всіх серійних Блау ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 94
Поблагодарили 84 раз(а) в 65 сообщениях
|
![]()
От мучить ідея: якщо в торпеду на місце де в мене зараз пищі поставити Морель Дотеч 4, пищі в стійки. З сабом от тільки як поступити.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Старейшина
|
![]()
Думка достойна, але праці по встановленню цих серединок буде багато. Торпедо доведеться зняти, доопрацювати посадочні місця.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
|
![]() 5" подружить с сабом не всегда получается... И жаль что Вы проигнорировали мое прошлое сообщение. Глядишь и саб меньше, гудеть стал бы. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Старейшина
|
![]() ![]() Буду пробувати інші підсилювачі, бо чого можна чекати від 100 доларового уся ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Старейшина
|
![]() ![]() Дивись, Дотек має Фс нижче сотні, вони фрішні, добротність біля 1. А тепер будь-які 5" в ЗЯ, з резонансною нехай 70-80, яка в ящику полізе вище 100, ну і зріз другим порядком. То що буде краще? Мова ж іде не про хай-енд, так що цілком варіант. Таким чином озвучені мерси (а там штатні місця під 4") прекрасно звучать. Тому ломайте стереотипи, друзі ![]() Інша справа, як це все в таврії зазвучить... Я не пробував в цій машині. |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
|
![]() Цитата:
Сообщение от Рост ®
Ну чому так категорично? Дотек четвірки по басу переграють нинішні Володіні Хелікси в ящиках ![]() Дивись, Дотек має Фс нижче сотні, вони фрішні, добротність біля 1. А тепер будь-які 5" в ЗЯ, з резонансною нехай 70-80, яка в ящику полізе вище 100, ну і зріз другим порядком. То що буде краще? Мова ж іде не про хай-енд, так що цілком варіант. Таким чином озвучені мерси (а там штатні місця під 4") прекрасно звучать. Тому ломайте стереотипи, друзі ![]() Інша справа, як це все в таврії зазвучить... Я не пробував в цій машині. Я конечно двумя руками за нестандартные решения, но 4" и бас... Не верю. Не ну я конечно тоже наблюдал 4" на фронте в Вито. Только там Мотивы Челенджеровские стояли. Сори, но Морель им боюсь не конкурент по басовой части, да и саб рядом с ручкой КПП(между седлами)... А не в габажнике... Отже, мой прогноз: хреново все это в Таврии зазвучит. Чудес не бывает... увы. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Вы сказали Спасибо: 4
Поблагодарили 6 раз(а) в 5 сообщениях
|
![]() Цитата:
Сообщение от Рост ®
Дивись, Дотек має Фс нижче сотні, вони фрішні, добротність біля 1.
Слухав я ті дотичі, висновок зроби що 4"хелікс набагато співучіші......а ще....а ще є Фостекси ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Старейшина
|
![]()
Сьогодні при прослуховуванні тестового диска Аудіодоктор замітив таке: ВЧ вроді в фазі, СЧ протифаза 100% , НЧ в фазі (тільки фронт, саб відключено. І що робити?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Старейшина
|
![]()
Та в тому то і діло що двохполоска, якщо ВЧ можна поміняти фазу, то мідбас як, якщо СЧ в протифазі а НЧ в фазі?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Старейшина
|
![]() Цитата:
Сообщение от mobi
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Ну чому так категорично? Дотек четвірки по басу переграють нинішні Володіні Хелікси в ящиках ![]() Дивись, Дотек має Фс нижче сотні, вони фрішні, добротність біля 1. А тепер будь-які 5" в ЗЯ, з резонансною нехай 70-80, яка в ящику полізе вище 100, ну і зріз другим порядком. То що буде краще? Мова ж іде не про хай-енд, так що цілком варіант. Таким чином озвучені мерси (а там штатні місця під 4") прекрасно звучать. Тому ломайте стереотипи, друзі ![]() Інша справа, як це все в таврії зазвучить... Я не пробував в цій машині. Я конечно двумя руками за нестандартные решения, но 4" и бас... Не верю. Не ну я конечно тоже наблюдал 4" на фронте в Вито. Только там Мотивы Челенджеровские стояли. Сори, но Морель им боюсь не конкурент по басовой части, да и саб рядом с ручкой КПП(между седлами)... А не в габажнике... Отже, мой прогноз: хреново все это в Таврии зазвучит. Чудес не бывает... увы. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 2 раз(а) в 1 сообщении
|
![]() Цитата:
Сообщение от Kvass
космос! як таке може бути, Якшо в тебе НЧ і СЧ то один дін яким чином нч може бути в фазі а Сч в протифазі?
Эту ситуацию я называю "трехполоска неизбежна" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
|
![]() Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Kvass
космос! як таке може бути, Якшо в тебе НЧ і СЧ то один дін яким чином нч може бути в фазі а Сч в протифазі?
Эту ситуацию я называю "трехполоска неизбежна" ![]() Довжина хвилі залежить від частоти і від швидкості звуку.Швидкість -звуку це константа. Отже змінна тільки частота. Тобто яким чином яб не грав СЧ, воно по вашим словам завжди буде в протифазі до Нч?? чи я шото недпанімаю... :noidea: |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 2 раз(а) в 1 сообщении
|
![]() Цитата:
Сообщение от Kvass
Тобто яким чином яб не грав СЧ, воно по вашим словам завжди буде в протифазі до Нч??чи я шото недпанімаю... :noidea: ![]() Сравните с тем, что вы имеете у себя в машине - вот вам и ответ. Водитель по отношению к штатны местам (обычно в дверях) аж никак не находится в зоне стереоэффекта. Выходов из этой ситуации два : 1. Как видно на рисунке - чем даьше от динамиков - тем шире стереозона. Так же можно пойти на компромисс и уменьшить стереобазу (расстояние b), попутно заузив сцену.... И вот таким способом, удаляя динамики максимально от слушателя иногда (!!!) большими усилиями и исключительно в узеньких машинах (там b маленькое) удается таки водителя втиснуть в эту зону. Иногда динамики удаляются в прямом смысле (в кик - панели), иногда за счет эффекта переотражения звука от лобовухи (в случае подсидельников). 2. Второй способ - это намеренно исказить зону оптимального стереоэффекта при помощи звукового процессора таким образом, как нам нужно. Но это требует отдельного динамика на каждую воспроизводимую полосу, полную поканалку и индивидуальные задержки на каждый канал. Беды тут остается две: а. Зона стереоэффекта получается настолько маленькая, что даже покачнув головой можно из нее выйти ![]() б. На краях полос воспроизведения все равно получаются фазовые нескладухи. Потому, как задржку выставляешь одну на все частоты - логично это сделать на среднюю частоту воспроизведения полосы. Но при этом частоты ниже и выше - уже фазируются не точно и чем дальше от цетральой частоты настройки - тем сильнее. Все это вдвойне усугубляется кроссоверами (которые еще дополнительно крутят фазу в полосе раздела, вследствии конструктивных особенностей) Этот эффект называется - "убитый звук" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
|
![]() Цитата:
Сообщение от Jedy
Цитата:
Сообщение от Kvass
Тобто яким чином яб не грав СЧ, воно по вашим словам завжди буде в протифазі до Нч??чи я шото недпанімаю... :noidea: Владимир сядте будь ласка посередині і напишіть шо від цього міняється на СЧ. Jedy за малюнки і цінну інфу +1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |