|
Бюджетный автозвук и песочница. Раздел для новичков и тех, кто хочет пострроить простенькую аудиосистему с минимальными затратами. |
|
Опции темы | Опции просмотра |
16.07.2008, 23:22 | #247 |
Вы сказали Спасибо: 4
Поблагодарили 6 раз(а) в 5 сообщениях
|
Сообщение от Владимир
Яка ціна, тикни на силочку, в мене вже такий стан що з під землі дістану необхідний дівайс
ПиСи. Я на ПАДі помітив кілька 16 без жодного імя, думаю виманю пару шоб послухати. |
16.07.2008, 23:23 | #248 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 94
Поблагодарили 84 раз(а) в 65 сообщениях
|
Треба щось наближене 35/10/0,5 і одну штуку, готовий на 500 грн за такий дін.
Цитата:
Сообщение от scvosniak
посмотри на этотhttp://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2945 |
17.07.2008, 23:56 | #249 |
Старейшина
|
Цитата:
Сообщение от Kvass
ПиСи. Я на ПАДі помітив кілька 16 без жодного імя, думаю виманю пару шоб послухати.
Стосовно орієнтації СЧ - досвіду на рахунок того в мене нема, а ящики треба робити. В Маші при довороті серединок появлялась привязка, але в неї торпедо не таке, тому в мене відчуваю траба довернути. Всі радять слухати, але як це не смішно, чи як, але я не знаю що слухати :wallbash: , що я маю чути, на яких треках краще слухати, ну і таке інше. Порадьте бо ящики переробляти купу раз нема ЧАСУ. Що до вибору орієнтації дінів, думав виготовити панельку з ДСП розміром приблизно 30 на 30 см, врізати туди динаміки і повертаючи, нахиляючи цю панель знайти розміщення і напрямок діна, зафйксувати, зняти розміри і тоді городити ящики. Може хтось підкаже інший спосіб... Чи можна взагалі крутити самим динаміком, розумію що басу ніякого не буде, але серединку можна буде дослідити. Все ІМХО. Якщо брєд, то поправте. |
19.07.2008, 22:18 | #250 |
Старейшина
|
Не дочикавшись ні від кого відповіді, пробував сьогодні знайти розміщення серединок. Вроді знайшов , потім підключив ВЧ і все рухнуло :wallbash: Знервувався, скурив пачку дзигарів, пожалівся дружині, та принесла в гараж пива, випив, ще декілька разів прослуховував, крутив СЧ і ВЧ, знов слухав, вийшла така картина: СЧ направлені на середину ричага КПП, пищі в стійках 15 см від торпедо - на протилежні підголовники. Вроді могло би бути, але всерівно є привязка до лівого каналу, зміщую балансом на одну поділку вправо - значно краще, але не хочеться крутити баланс, хіба ще лівий пищ довернути більше в сторону лобового, але сцена може зміститись. Одним словом: важко мені самому це розлулити Може картина зміниться при встаноленні міда?
До речі сьогодні таки виготовив ящик для центального міда, вийшло 7, 5 літра. |
20.07.2008, 02:16 | #252 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
|
Категорично не рекомендував би щось відстроювати після пива, чутливість слухового апарату суттєво понижується, і зранку наслідки можуть не порадувати
ПС. А хто казав, що буде легко? ППС. Це все ще квіточки. ПППС. Якщо хочеш все робити сам, запасись терпінням на декілька років - це той термін, який необхідний вухам, щоб навчитися чути. |
20.07.2008, 10:16 | #253 |
Старейшина
|
Цитата:
Сообщение от sanjk
А ВЧ коло серединок не пробував розмістити ? Дуже гарний варінт.
Цитата:
Сообщение от Рост ®
Категорично не рекомендував би щось відстроювати після пива, чутливість слухового апарату суттєво понижується, і зранку наслідки можуть не порадувати
|
25.07.2008, 20:24 | #254 |
Вы сказали Спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
Я себе делал кики (чуть больше 4 л) с ориентацией на дальнего(и вч и мидбас), по моему самый удачный вариант. Пока с аккустикой не определился, поэтому экспериментировал на динамиках от колонок"Свен"(двухполосные). Привязки к левой стороне не было, да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.). Не знаю правда как оно будет играть с другой аккустикой. Сцена по высоте получилась на уровне торпедо. Стоит ли поднимать выше? если да то как? Не помешало бы и глубину увеличить. Пишу здесь бо неохота создавать новую тему по таким небольшим вопросам. Гуру автозвука отзовитесь, помогите советом, так сказать. :god:
|
25.07.2008, 21:09 | #255 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 64
Поблагодарили 47 раз(а) в 37 сообщениях
|
Сообщение от ShurikStar2007
да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.).
Жжош чувак! Песня Баха.... бугага |
25.07.2008, 23:27 | #256 |
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
|
Владимир, а в чем вопрос то?
Твитер "кричит"? Придуши резистором. СЧ выпирают - найди оптимальное расположение динамика и его направленность. Почему баланс не хочешь крутить? Машина твоя? Музыку для себя или для пассажира? В любом случае решение принимать тебе. Как то смотрю хочешь чтоб с первого раза бац-бац и в дамках. Не получится. Ящики все одно будешь перекраивать, а компоненты менять... Так что... Будь готов! И это прекращай извратом заниматься, собери компоненты до кучи, отстрой и "слушай музычку" (с.) А то от этих нескончаемых настроек пополосно и уши завернутся. |
26.07.2008, 10:29 | #257 |
Старейшина
Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
|
Сообщение от ShurikStar2007
Я себе делал кики (чуть больше 4 л) с ориентацией на дальнего(и вч и мидбас), по моему самый удачный вариант. Пока с аккустикой не определился, поэтому экспериментировал на динамиках от колонок"Свен"(двухполосные). Привязки к левой стороне не было, да и стереоэффект ощущается на любых песнях (особенно приятно стало слушать Баха, Моцарта и т.д.). Не знаю правда как оно будет играть с другой аккустикой. Сцена по высоте получилась на уровне торпедо. Стоит ли поднимать выше? если да то как? Не помешало бы и глубину увеличить. Пишу здесь бо неохота создавать новую тему по таким небольшим вопросам. Гуру автозвука отзовитесь, помогите советом, так сказать. :god:
Стосовно акустики - нема жодного сенсу експериментувати з одними компонентами, а потім ставити інші. Доведеться все переробляти. В Halin-a можеш запитати, поставили ми інші динаміки в його мазду, бо старі стали дуже вузьким місцем, так тональний баланс (вірніше, правдивість звучання інструментів) тепер бомба, а фаза поплила так, що між точками фокусування сч і нч сантиметрів 40. Вірніше сенс в експериментах є - в набутті досвіду. Але для досягнення результату в конкретному випадку не підходить. |
26.07.2008, 23:30 | #258 |
Вы сказали Спасибо: 4
Поблагодарили 6 раз(а) в 5 сообщениях
|
Незнаю як ви, но я не чув авто без процесора шоб центр сцени чітко локалізувався, всеодно є привязка.
Потрібно шукати місце де буде найменше відчутна ця привязка, а потім вже боротися резюками чи балансами. Піщі в кіках то зло,- любий трек грає в оркестровій ямі(імхо) Писи. Пісня Баха-сповз під стіл |
06.08.2008, 00:08 | #259 |
Старейшина
|
Стосовно запобіжників, є запитання, бо в правилах відповідь не знайшов. Отже на словах опишу: від акб іде провід 4Га в салон до дистрибютора під сидінням (провід захищений запобіжником біля акб), від дистрибютора іде провід 4 Га довжиною 20 см на підс встановлений під цим же сдінням, і ще один провід 4 Га від дистрибютора іде в багажник на другий підсилювач; чи потрібно цей провід захищити запобіжником? Якщо потрібно, то в якому місці (біля дистрибютора чи біля підсилювача.
Ще є бажання для проведення сили використовувати вітчизняний провід ПВ1 (Одескабель) Приваблює те що він доступний, недорогий і товщина 8,8 мм при січенні мідної жили 25 мм кв. Що скажете? |
06.08.2008, 09:47 | #260 |
ЗЛЮЩИЙ АДМИН
|
Мало того, что кабелек дохленький, так еще и куча предов, дистрибьюторов... Представляешь, какие потери?
Бери ПВ3 - действительно правильный кабель. Только не экономь на сечении, не держи уси впроголодь... |