Показать сообщение отдельно
Старый 03.12.2010, 20:56   #10
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Безпроц, кажеш?
З точки зору фазового зведення системи для однієї точки простору, в якому знаходяться вуха, без різниці, де які динаміки будуть стояти (ну, не за спиною, звісно, в певних межах). Потрібно звести акустичні центри динаміків, ну а далі за якість зведення відповідатиме весь тракт і фільтри. А от які будуть звукові образи, якщо твітери загнати на верх стійок, я не знаю. В принципі, якщо тракт і самі динаміки мають мало власних спотворень, за рахунок чого до динаміків прив'язки не буде, то можливо і нормально все вийде (зрозуміло, що це не для бюджетної апаратури). Просто таку ідею на практиці якось не пробував. А не пробував, тому що є одна засада в такій схемі - якщо динаміки сильно рознесені в просторі, варто лише трошки зміститися з точки настройки системи, як одразу відбудеться розбалансування акустичних центрів, і, як наслідок, фазове розбалансування. Саме з цієї причини краще розміщувати твітери і міди так, щоб при переміщеннях слухачів пропорція відстаней до акустичних центрів зберігалась. А цього легше досягнути, якщо динаміки поруч.
Таке от моє імхо.
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх