Показать сообщение отдельно
Старый 15.07.2013, 11:05   #9
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ
По умолчанию Re: Напомните о плюсах и минусах ящиков в двери

В автомобілі нема однозначних рішень.
Наприклад, бувають проблемні двері, що з ними не роби, а все рівно косяки залишаються, тоді простіше поставити ящики, якщо обійти проблему в інший спосіб не виходить.
Саме по собі ЗЯ оформлення не дуже хороше. Звук воно зажимає у всьому діапазоні, виходить надто виражений панч при неважних низах. Добре підходить для молодіжних "тинц-тинц"-інсталяцій, де вимоги до тоналки і вірного тембру спрощені.
Звичайно, можна робити надміру великий ящик, тоді вдасться "розпустити" трохи динамік, але по-перше, в автомобілях просто нема де його великого притулити, по-друге... ліньки писати багато...
Як альтернативу можна пробувати ПАС (сам я ПАС в двері ніколи не робив, тому не знаю, що з того вийде), або ФІ (тут інша проблема, в налаштуванні, тому що зробити грамотний ФІ в машині, щоб не горбив, і щоб тембрально звук внизу не забарвлював - це потрібно бути Фахівцем, з реально великої букви). Правда, не дуже уявляю собі, як в дверних ящиках помістити порт потрібних розмірів.

Коротше кажучи, я б шукав інший спосіб вирішення проблем, а не заганяв динаміки в ящик. Переосмислював концепцію, поділ на діапазони, порізку...
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх