Re: 4,3... 2 полосы ?
Взагалі то не можна розглядати динаміки без прив'язки до конкретного акустичного середовища і акустичного оформлення.
Який толк говорити про ті, чи інші можливості динаміка, якщо салон автомобіля не дасть їх реалізувати?
Мідбас від 20 до 500 Гц? Верхня частота зобов'язує встановити їх спереду. Нижня частота накладає умову на об'єм оформлення. Нормальні 20 Гц (не гудіння, гарчання, а музика) живуть в великому об'ємі. В своїй машині, викинувши торпедо, я спереду набрав два рази по 18 літрів. Якщо ящики робити не з фанери, а зі скловолокна, наприклад, то можна було б витягнути ну нехай 23, чи навіть 25 літрів. Все рівно, це об'єм під 8" сабвуферну головку, яка може зіграти, ну, нехай не 20, але 25-27 Гц в 0дБ. Але, як і будь-яка сабвуферна головка, вона не те що 500, вона і 100 Гц дійсно якісно не відтворить.
Залишаються двері. Двері і 20 Гц. 20 Гц і двері. Як у твоєму досвіді співвідносяться ці речі? При чому, мова ж іде про повноцінні 20 Гц, а не -10 дБ...
В дверях купа різних механізмів. Така частота їх досить швидко роздовбає. Почне співати все, ручки, склопідйомники, замки, ущільнювачі...
Але ж наші руки не для скуки. Я тільки раз спробував реалізувати таку частоту в дверях. В 0дБ було 25 Гц. Пробуй, може у тебе буде інший досвід.
Про широкосмугові динаміки я теж думав. І навіть пробував. Теж була мрія, подібна на твою. Я не знайшов, як це реалізувати в салоні автомобіля. Реалізувати - не просто зробити, а повністю розкрити потенціал динаміків. Це ж різні речі.
На даний момент в мене 2-смугова система (сабвуфер ще не готовий).
35 Гц: -3 дБ, 40: 0дБ, ну і далі все рівно. На 5" мідбасах (домашка). Частота розділу - 2300, четверті порядки. З усіх перебраних варіантів (їх немало було) цей найкращий.
|