Старейшина
Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
|
Re: Результаты, сводная таблица
Критика - це коли вказується на проблему.
Конструктивна критика - це коли вказується на проблему і пропонуються способи вирішення.
А те, чим ви тут, панове, уже скільки сторінок займаєтесь називається словом "обсирання один одного". І на позитиві це робиться, чи на негативі, в жарт, чи серйозно - суті це не міняє.
Тепер до Макса. Як бачиш, тема, піднята ще минулого року, далі висить в повітрі. Тема "А судді хто?".
Є суттєві кроки: диск зовсім непоганий, перший варіант правил. Тут ти молодець. Але з суддівським корпусом заминка.
Макс, ти мусиш зрозуміти, що ентузіастів можна запрошувати, але кожен ентузіаст приїде зі своїм баченням, з якимись своїми "тарганами в голові". І в цьому немає нічого поганого, в кожного з нас цілий свій тераріум. Але поганого нічого немає доти, поки це стосується тільки нас самих. Тобто, мої таргани, хочу - з ними хороводи вожу, хочу - строєм заставляю ходити. Проблема починається тоді, коли таргани різних людей вступають в конфлікт на змагальній площадці. Там не місце "я так чую", "я так вважаю". Є бачення формату, особисте бачення судді нікого не хвилює, його він може висловити в приватній бесіді, але не як суддя. Як суддя він висловлює тільки бачення формату змагань. А весь ось цей конфлікт зараз саме з цим і пов'язаний.
Як цього добитись? Підготовка, екзамени, про це вже говорили. Але проблема з ентузіастами. Коли ти просто запросив ентузіаста - це його тішить, він вкладає свої зусилля, свої кошти. Але якщо ти спробуєш ентузіаста прийняти позицію, з якою він не згоден в силу свого власного бачення, а ще й заставиш напружуватись, проходити якесь навчання, ще й екзамени здавати, він пошле тебе в сад, бо він нічим тобі не зобов'язаний, він ентузіаст.
Подумай над штатом професійних суддів. Хоч би кістяк мають складати вони, не такі вже це й великі затрати в порівнянні з усіма іншими.
А щоби кожен уже професійний суддя не почав протягувати в правила своє бачення, те, що йому вигідно, чи до чого він звик - от тут уже є ти, чи може бути ціла спостережна рада, яка буде пильнувати, щоб правила, методика на пішли врозріз з духом формату, не вбила усі його класні фішки, перетворившись в чергове змагання професійних команд і демокарів. Але без професіоналів ти тим більше загубиш ідею. ІМХО.
|