![]() |
Бюджет в ФВ Транспортер
Звернувся тут сусід. Хоче бюджетний варіант озвучки ФВ Транспортера.
Все від ресівера (якийсь піонер). Думаю, можна під передні сидіння поставити міди в ЗЯ, підключити до тилових каналів і обрізати головою так на 150. Твітери зі штатними дінами, розділеними пасивно, до фронтальних. Хтось робив щось таке? Що про це думаєте? |
Підсилювач непогано би якийсь ... недорогий ... все одно краще буде ніж від голови...
|
Підсилювач суті не змінить, я про варіант підключення акустики питаю.
|
Зробив, сьогодні поставив. Власник преться, аж світиться від радості :)
Коротше кажучи, ловіть хороший бюджетний спосіб озвучки Транспортера. Отже, використано: голов Піонер 5850, АС Хелікс Блю 52. Серединки в штатних місцях залишаємо, їх разом з твітерами з комплекту Хелікса запускаємо через хеліксівські ж кросовери від фронту. По рівню узгоджувати не треба, виявилось в самий раз. Мідбаси в ЗЯ під передніми сидіннями, орієнтація майже вперед, трошки вверх, обрізається головою зверху. Але можна і не різати, як не дивно, в повну смугу вони і не партачать сильно. Напевно через напрямленість вперед і специфіку не маленького салону. Чуть підгужують внизу, де накладаються на серединки. Міди від тилових каналів. Тональний баланс хороший, все ж СЧ на торпедо - це дуже гуд, сцена навіть досить нічогенька присутня, слухати приємно, як на рівень використаної апаратури. |
Без фото отчет не принимаем ! :D
|
Не робив я фотки. Весна, сезон, запарка - самі розумієте.
|
Дуже навіть бюджетно.Молодець.
Я тут хочу поексперементувати в своїй машині з подібним підключенням. Недавно дивився журнал"АЗ", і запримітив такий спосіб встановлення СЧ http://www.avtozvuk.com/az/2007/03/og_2106/10.jpg http://www.avtozvuk.com/az/2007/03/og_2106/11.jpg Може хто порадить недорогі сч динаміки, які би узгоджувались з Хелікс Блю 52. |
Старанно обходячи залишені кимось граблі, ви позбавляєте себе дорогоцінного досвіду. Тому - купувати купольники Іволга, не шкода потім викинути, і експериментувати.
Варіант перший - поканалка. Варіант другий - пасивна фільтрація. В твоєму випадку перший більш підходящий, бо простіший. ПС. Я б міг, звичайно, сказати одразу, що нічого хорошого не вийде, але, по-перше, див. про граблі, а, по-друге, а ну ж я помиляюсь і вийде? :D |
Не оптимістично :( виходить краще не заморочуватись, якщо з цього нічого доброго не вийде.
|
Цитата:
Просто завжди хороша 2-полоска краще посередньої 3-полоски. Але хорошу 3-полоску не побудуєш, якщо не почнеш з посередньої :) Бачиш, купольники чим спеціфічні. По-перше, діаграма нарямленості широка, тому без процесора можна ставити тільки дуже обмеженим числом способів. По-друге, нижче 500Гц навіть дуже хороші не грають. А частота розділу вище 200-300Гц - це великий гімор. Ідеальна серединка має грати від 150-200 Гц до 4-5 кГц. Тобто, весь критичний для людського вуха діапазон. Зможе нижче-вище - ура. Але хоча б так. Ну і, це просто моє ІМХО, дифузорник таки правдивіше звучить. Повторюю - ІМХО. |
А чому ви думаэте що я вперся власне в купольники Іволга? Я з самого початку питаав який краще підходить динамік для сч в моєму випадку. Може тоді варто спробувати дифузорні?
П.С. Будь-ласка тикніть де можна досконало ознайомитись що таке поканальне підключення, бо я так чув дзвін, та не знаю звідки... :) А може доцільно розпочати нову тему про поканальне підключення, новачкам має бути корисно. |
Цитата:
Проблемы такого подключения - необходимость наличия частотных фильтров в ГУ, ну или необходимость делать их самому. Плюс - большая гибкость настройки системы и исключение (или правильнее - сильное ослабление) взаимного проникновения каналов, уменьшение искажений. |
Ну предположим выход в голове может быть и всего один, поканалке это никак не помешает. Есть еще такая штука, как активный кроссовер и есть фильтры в усилителях. Вариантов бесконечность. Только вот прежде чем думать о третьей полосе, я бы сначала выжал все из 2х. Потому как двухполоска за 150 долларов будет играть наамного интересней, чем трехполоска, подпертая хеликс блю.
|
Цитата:
І тоді все стане на свої місця. Стосовно купольників Іволга. Ти виклав фотку з купольниками і попросив порекомендувати недорогі сч рівня Хелікс Блю. Якось не піднімається рука рекомендувати морель, чи хелікс. А дифузорники так, як на малюнку, поставити нема можливості, вони об`єму хочуть. Можна побавитись з тими ж фостексами, але чи даш ти з ними раду? |
Проблема та, що я люблю слухати рок.А на моїй системі рокові композиції не звучать.Є провал на сч. Впевнений що причина ще в ГУ , м"яко кажучи магнітола фігова - Kenwood MP 333, і десь я читав що в тої магнітоли проблеми з звучанням в сч діапазоні. Тому я подумав про встановлення сч, але все ще впирається в кошти, бо не єдиним автозвуком ... Може краще подумати про заміну ГУ?
|
Рост ®
можеш зловити того сусіда і зробити пару фотографій? |
Цитата:
|
Цитата:
|
andrew_pendrak86
ну например Clarion DRZ 9255, или Пионеры, Сони, Альпайн с внешним процом :) и Урал СДД. |
:respect: спасибо за топ =) .. начинаю озвучку траспартера Т4 в кзове грузофой фургон =) :lol:
буду вылаживать фото .. так как тоже будет делатьсо очень бюджетно =) ===== :god: прошу помощи оп поводу корпусов под сиденья для мидбаса =) |
Текущее время: 04:44. Часовой пояс GMT +2. |
Перевод: zCarot
autozvuk.org ©